USD |3.4967 RON EUR |4.4209 RON CHF |3.6645 RON HUF |0.014325 RON Valabil 24 octombrie 2014

Logo history Audi - Istoria emblemei Audi

 

Istoria celor patru inele incepe de la patru producatori de automobile din Germania: Audi,  DKW, Wanderer si Horch. Aceste companii stau la baza Audi AG din prezent.

 

 

HORCH-Primii producatori de automobile din Germania apar la sfarsitul secolului al 19-lea, unul  dintre acesti producatori era August Horch & Cie, fondat in 14 noiembrie 1899 in Cologne  de catre August Horch, el a lucrat 3 ani pentru Carl Benz ca "Sef de productie".

 

 

 

 

  

AUDI-Compania a fost infiintata de August Horch in anul 1909. Era obligat sa aleaga alt nume  la noua s-a companie deoarece doua companii cu acelasi nume nu era permis. August  Horch a gasit un nume pentru noua s-a companie, Audi. El traduce numele lui in latina,  asa se naste brandul "Audi". Numele intreg al companiei a fost Audi Automobilwerke  GmbH, Zwickau.

  

 

WANDERER- In 1885, doi mecanici, Johann Baptist Winklhofer si Richard Adolf Jaenicke, deschid o  afacere de reparatii biciclete. La putin timp ei dezvolta afacerea si incep sa produca  biciclete care au fost vandute sub numele de "Wanderer", in 1896 mica afacere devine o  companie serioasa, Wanderer Fahrradwerke AG.
In 1902 product prima motocicleta. Saltul la productia de automobile s-a produs in anul  1913. Primul automobil produs a fost "Puppchen".

 

 

DKW - Infiintat initial sub numele de "Rasmussen & Ernst" in anul 1902 in Chemnitz. Compania a  fost mutat ulterior in Zschopau, regiunea Erzgebirge, in anul 1907. Compania produce accesorii pentru vulcanizare, faruri auto/moto.
Fondatorul companiei Jorgen Skafte Rasmussen incepe experimente cu motoare pe  aburi in anul 1916, inregistreaza numele de DKW.
Compania a fost redenumita in anul 1919 in  Zschopauer Motorenwerke. Incepe productia   de motociclete cu motoare mici in doi timpi.Primul automobil DKW apare in anul 1928.

Auto Union AG - La initiativa Bancii de Stat a landului Saxoniei pe data de 29 iunie 1932, se unesc trei companii Audi, DKW si Horch. A fost preluat si divizia de automobile Wanderer.
Dupa aceasta unire Auto Union AG devine al doilea producator ca marime din Germania.
Emblema Auto Union, cele patru inele, reprezinta fuziunea dintre cele patru companii.
Dupa al doilea razboi modial ocupatia sovietica indeamna la parasirea Germaniei de Est a conducerii companiei Auto Union AG.

Logo Auto Union AG 1932

Auto Union GmbH - In 1949 a fost infiintat Auto Union GmbH in Ingolstadt, Bavaria

Logo Auto Union GmbH 1949 (foto: cartype)

NSU - Fondat in anul 1873 in Riedlingen de catre doi mecanici, Christian Schmidt si Heinrich Stoll. In 1886 incepe productia de bicilete iar in 1901 productia de motociclete NSU.
In 1906 primul automobil NSU paraseste fabrica.
In 1929 se opreste productia de automobile si accentul este pus pe productia de motociclete. Abia in anul 1958 reincepe productia de automobile.

 

 

Audi NSU Auto Union AG - In 1969 Auto Union GmbH, Ingolstadt fuzioneaza cu NSU, noua companie a avut numele de  Audi NSU Auto Union AG. Se revine la felul in care se scria numele Audi inainte de razboi, cu distinctiva litera de tipar „A”, alungita, si cu litera „d” in unghiul corespunzator pentru a se potrivi cu „a-ul.”

Audi AG - Din obiectivul ca produsele si compania sa aiba o singura denumire, in 1985 Audi NSU Auto Union AG este denumit simplu Audi AG.

Logo actual Audi (foto: audi)

Logo Audi AG Motorsport (foto: cartype)

Istoria emblemei Audi pe scurt

PublicitatePublicitate