USD |3.4929 RON EUR |4.4236 RON CHF |3.6654 RON HUF |0.014381 RON Valabil 24 octombrie 2014

Logo history Buick - Istoria emblemei Buick

Originea emblemei cu trei scuturi a companiei Buick are legatura cu stema familiei fondatorului scotian, David Buick. Ascensiunea General Motors se bazeaza pe succesele companiei Buick. Numele de "Buick" este o derivata din numele localitatii "Bewick" din Yorkshire si Northumberland.
Un studiu de impact asupra simbolurilor corporate, facuta de "US identity group", ne arata ca logoul Buick are un impact pshiologic pozitiv asupra 53% dintre consumatori, ceace reprezinta un avantaj consistent in fata concurentei.

1904-Primul logo apare in primul catalog al companiei Buick, care il prezinta pe Unchiul Sam (Uncle Sam) pasind pe globul pamantesc tragand dupa el intr-o caruta un motor Buick. Pe glob este inscriptionat un slogan "Cunoscut oriunde in lume" ("Known all over the world").

 

1905-In catalogul Buick apare un nou logo circular, unde apare un nou slogan "Masina calitatii" ("The Car of Quality"). Tema "calitate" este folosit de Buick pana in prezent, de exemplu in anii '80 sloganul era "Noul simbol al calitatii in America" ("The New Symbol for Quality in America").

 

1911-Apare un logo Buick cu litera "B" giganta, in interiorul caruia se afla literele "uick", concomitent apare sloganul "Cand vor fi construite automobile mai bune, Buick le va construi".

 

 

 

1913-Apare un nou logo pe termometrele Boyce (Boyce motometer) de pe radiatorul masinilor. Aceste termometre sunt folosite pana in anul 1927.

 

 

 

1930-In anii '30 apare modelul Buick 8 si logoul se schimba apara numarul 8 ceace reprezinta motorul cu 8 cilindrii.

 

 

 

1937-Apare un nou logo, prima data este folosit stema familiei Buick-fost Buik. Inginerul care raspundea de design la General Motors, Ralp Pew, la inceputul anilor '30 a facut niste cercetari asupra stemei familiei Buick. In cartea "Burke's heraldry" editia de 1851 a gasit urmatorul citat "Gu. A bend chequy, ar. and az. betw. a Buck's head erazed in chief, and a cross couped and pierced, or, in base.", dar nicio poza, cu greu a reusit sa descifrez textul si in felul acesta apare aceasta emblema Buick in anul 1937.

1939-"Scutul" este modernizat, emblema devine mai ingusta.

 

 

 

 

1942-Emblema se schimba in circular, in mijloc este stema familiei Buick, ornamentat cu simboluri heraldice.

 

 

 

1947-Buick revine la emblema in forma de scut, putem sa observam pe partea superioara a emblemei un coif.

 

 

 

1949-Dispare coiful din partea superiora a emblemei, nuantele de crom sunt accentuate pentru a fi in armonie cu grila frontala.

 

 

 

1959-Emblema se schimba radical, este introdus emblema cu trei scuturi reprezentand trei modele Buick: LeSabre, Invicta si Electra.

 

 

 

1975-Apare Buick Skyhawk coupe, este introdus un nou logo circular, doar pe modelele Skyhawk. Acest logo ilustreaza un soim care ataca prada.

 

 

 

1976-Motivul "soimului" se raspandeste pe toata gama Buick.

 

 

 

 

1980-Buick renunta la motivul "soimului", este introdus legendarul logo cu trei scuturi, restilizat.

 

 

 

2002-Apare logoul actual, similar cu cel anterior, acesta devenind monocromatic.

 

 

 

PublicitatePublicitate