USD |3.4793 RON EUR |4.4166 RON CHF |3.6611 RON HUF |0.014414 RON Valabil 23 octombrie 2014

Volkswagen Logo history

Compania Volkswagen dateaza cu putin inaintea celui de-al doilea razboi mondial. O versiune scurta a istoriei ar fi ca dupa al doilea razboi mondial economia Germaniei era la pamant si costul unei masini era mai mare decat oamenii isi puteau permite. Cand Hitler a ajuns la putere si a devenit cancelar, a vorbit la Berlin Auto Show despre ideea lui de a creea o masina noua si permisibila.
In acelasi timp, Ferdinand Porche construia o masina “ciudata” si ieftina, care mai tarziu a devenit Volkswagen Beetle. In 1933 Porche s-a intalnit cu Hitler, care i-a cerut ca masina sa aiba urmatoarele specificatii: o viteza maxima de100 km/h, un consum de 5.6 L la suta si sa poata transporta 2 adulti si 3 copii. De asemenea i-a dat o schita a designului de baza pe care masina va trebui sa il aiba, iar Porche a promis sa trimita schita impreuna cu prototipul creat de el celor de la Daimler-Benz pentru a fi construit.

In 1937, a fost creata compania “Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH” in traducere “Compania de Dezvoltare Germana Volkswagen”, care un an mai tarziu a evoluat in simplul “Volkswagenwerk GmbH”. In 1938 a fost deschisa fabrica Volkswagen in WolfsBurg, care era destinata sa produca modelul KdF-wagen (kraft durch freude, insemnand “puterea prin intermediul bucuriei”. Putine au fost totusi construite, dar in schimb fabrica s-a reprofilat pe masini militare, bazate pe aceasi structura ca si: Kübelwagen, Schwimmwagen si Kommandeurwagen.

Primul logo al companiei a fost realizat de un angajat al Porche, Franz Xavier Reimspiess, care a castigat un concurs intern de logo-uri, primind 400$. Era un V si un W aflate in interiorul unui cerc dintat (care ne duce cu gandul la sincroane) din care se desprindeau sub forma de plus 4 linii, continuate de cateva linii curbe pentru a arata ca semnul nazistilor. V si W erau initialele numelui companiei, V de la volks care inseamna popor, si W de la wagen care inseamna masina. Acest logo a fost folosit doar pe modelul KdF-wagen.

 

Tot inainte de cel de-al doilea razboi mondial a mai existat un logo foarte putin folosit, mai mult pe masinile militare, care se deosebeste prin cel de dinainte prin lipsa svasticii; a ramas doar cercul dintat in interiorul caruia se afla V si W.

 

Dupa ce Germania a fost infranta in cel de-al doilea razboi mondial, compania a fost preluata de Marea Britanie. Acestia au schimbat logo-ul intr-un simplu V si W incadrat intr-un cerc . Acesta a fost folosit la majoritatea modelelor scoase de cei de la Volkswagen, mai exact pana in 2000: Beetle (Type 1), Supermini Polo I,  Derby I  Small family car, Golf I, Type 3 Large family car, Type 4 K70 (NSU), Passat I Coupé, Karmann Ghia, Scirocco I, Type 34 Karmann Ghia, VW-Porsche 914, si multe alte modele.

 

Din anul 2000 logo-ul a fost schimbat, dar nu foarte mult, e doar o viziune 3D a celui de dinainte, un V si un W pe fundal albastru. Acesta este folosit si in prezent, la toate automobilele pe care le scot, si probabil si pe viitor, multi ani de acum incolo.

 

PublicitatePublicitate